Vanochtend kregen we een sportieve preek voorgeschoteld. De spreker begon met het uitdelen van wat gele en rode kaarten voor zonden die we hadden begaan afgelopen week. Hij vervolgde met een fictief voorbeeld: Op het komende WK gaan de stervoetballers discussiëren over de ligging van de lijngrenzen. Dan breekt er een commotie los in de wereld… De voetballers moeten zich daar helemaal niet mee bezig houden, ze moeten het doel voor ogen hebben. Regels zijn er voor je eigen beweeglijkheid / vrijheid. God heeft dat zelf ook aangegeven in zijn tien geboden.

Zo waren er nog een aantal sportieve elementen die een geestelijke betekenis kregen. De transferprijs die al was betaald, het doel wat je nastreeft en je houden aan de geldende regels. Daarnaast ook scheidsrechter, tegenstanderteamwork, positie, reservebank en coach.

Zorg dat je je positie weet en laat je leiden door een coach. Hij riep op om een coach te zoeken, een persoon met wie je maandelijks eens een blokje om wandelt om de levensbezigheden te kunnen delen, of die voor je kan bidden. Ik ben nog een coach op zoek. Het liefst een man in Nunspeet. Wie zich geroepen voelt mag zich melden!

Één reactie op “voorproefje op het WK”

Reageren