Stichting opwekking is een organisatie die met Pinksteren een grote christelijke conferentie organiseert op het terrein naast Walibi Flevo. De conferentie bestaat dit jaar 40 jaar. Speciaal voor de gelegenheid is het programmaboekje in magazine-vorm uitgegeven. Ik mocht een tijd geleden één de oprichters en motor achter het grote event interviewen; Peter Vlug sr (foto).

Het was een mooi interview waarin hij aangaf dat hij als het kan nog twee dingen wil meemaken: een opwekking in Nederland en hij wil honderd jaar worden. Daarnaast is het een ontzettend actieveling en zat in meer dan 16 besturen tegelijkertijd. Naast het interview kreeg ik van hem het boek en toch hebben we het geloof behouden. Bij het lezen van het boek zag ik een stuk geschiedenis van zijn bewogen leven en ook een doorkijkje van de geschiedenis van evangelisch Nederland.  Lees het hele interview met Peter Vlug sr.

Reageren