Vandaag werd er speciaal in de dienst aandacht besteed aan de kinderen. De spreker ging een dialoog aan en begon met een vraag: “Wie weet hoe dit apparaat heet?” Een jongetje stak zijn vinger op en zei: “lentifator” en bedoelde een ventilator. Veel christelijke feesten hebben iets te maken met Jezus, maar Pinksteren niet. Hoe verwoord je het dan op een kinderlijke manier?!

Met het beeld van een ventilator. Je ziet de wind niet, maar voelt hem wel, net als de Heilige Geest. Het maakt verschil of je in of uit de wind van de ventilator staat. Een eenvoudige les met een krachtige boodschap.

Één reactie op “lentifator”

  • Trijnie Korbee

    Ja, de Heilige Geest ontroerd/doorwaaid en verwarmd je heerlijk van binnen.

    Met een hartelijke felicitatie en gelukwensen voor jullie met jullie
    derde zoon. Wat een rijke familie zijn jullie. Ik zegen jullie, Trijnie.

Reageren