Vorig jaar waren we ceremoniemeesters bij vrienden van ons. Daarnaast hadden we  ons ook over hun huis ontfermt. We hadden in het huis allemaal stukken vloerbedekking en tapijttegels gelegd omdat hij wel vloerbedekking wilde, maar zij niet. Daarnaast hadden we twee poppen in hun bed gelegd en onder het bed een pieper vastgemaakt. Als ze zouden gaan liggen, zou het apparaat afgaan.

De huisversieringen stonden in het teken van schapen. Het bruidspaar kijkt uit op een weide met schapen en vonden dat zó schattig. In het huis hadden we overal knuffelschapen geplaatst. Daarnaast was ik ’s ochtends vroeg op pad gegaan om een schaap te kopen, wat ik via marktplaats had geregeld. Van vrienden leende ik een trailer om het beest in te vervoeren.

Toen het huis aangekleed was hebben we het balkon vol met hooi gelegd en een bak water neergezet. Vervolgens hebben we het schaap op het balkon van het appartement neergezet. De buren konden na verloop van tijd het (geblaat) echter niet waarderen en schakelden de politie in, die weer de dierenbescherming inschakelde. Op de dag zelf kreeg ik een telefoontje van iemand van de dierenambulance; Het is toch zielig dat het dier in de de zon moet staan?! (alsof ze dat in een weiland niet staan). Ze verdachten ons van illegale slacht, het illegaal vervoeren van een illegaal schaap, omdat het geen oormerk had.  Ze wilden zelfs nog de brandweer laten komen, maar die kon lastig bij het balkon komen…

Na de kerkdienst kregen we het hele verhaal te horen van de onderbuurvrouw. Zij voelde zich ook medeverantwoordelijk omdat zij de portiek voor ons had opengedaan. Dat was niet ons plan. De stunt ging een eigen verhaal leiden en we konden het pasgetrouwde stel niet opzadelen met de dierenbescherming / politie / brandweer aan de deur. Wat is wijsheid?!

In een snelheidsactie heb ik het schaap van het balkon gehaald, in de trailer gezet en ben weggereden. Er was gelukkig geen politie in de buurt. Maar ja, wat moet je nu met een schaap die je eigenlijk cadeau wilde doen?! Onderweg kwamen we langs een aantal boerderijen. Gelukkig wilde een boer zich wel ontfermen over het schaap, zodat wij van het schaap af waren en ons konden haasten naar de feestlocatie waar we onze taak als ceremoniemeester konden voortzetten.

Lees ook huwelijksstunt 1 en 2

Reageren