Vandaag ging het over het huwelijk. Als gezin/ echtpaar fungeer je mijn inziens als hoeksteen van de samenleving. We werden met onze neus op de feiten gedrukt om je eigen duifje lief te hebben. Salomo verwoordt het zonder er doekjes omheen te winden (letterlijk en figuurlijk) in Spreuken 5:19; Ze is zo lieflijk als een hinde, bekoorlijk als een ree. Ze laat je altijd van haar borsten drinken, je kunt eindeloos verzinken in haar liefde.

Maar, de Satan slaapt niet. Hij werkt keihard om het beeld van God en zijn bruid, man en vrouw kapot te maken. Cbs.nl levert harde cijfers:  Anno 2008 zijn er 75.438 huwelijken gesloten en 32.236 echtscheidingen geweest. (geregistreerde partnerschappen 10.842 niet meegeteld) Van de tien stellen die trouwen gaan vier stellen uit elkaar… De duivel behaalt te veel succes.

Zorg dat je in de relatie niet in de routinewerk van werken, eten en slapen Liefde lekt en de aandacht voor elkaar ebt weg… Een tijd geleden hebben we meegedaan aan een marriagecourse, een cursus van zeven avonden om elkaar beter te leren kennen. Twee veelvoorkomende twist-oorzaken zijn, de (schoon)moeders en het geld. Laat dat in ieder geval niet tussen jullie instaan. Tot slot een tip (voor een gouden relatie ;-)): Agendeer tijd voor elkaar om samen dingen te delen.

Reageren