Ik houd van hout. We stoken het in de kachel en het is erg bewerkelijk. Anderhalf jaar geleden werd de houtwal achter ons huis gerooid. Ik heb aan de gemeente gevraagd of ik het gerooide hout mocht overnemen. Dat mocht en was telefonisch geregeld.

Een half jaar nadien kreeg ik onverwachts een rekening van de gemeente van € 280,-. Kassa!!! Na wat heen en weer geschrijf met de gemeente Nunspeet, kreeg ik een aantal weken geleden een brief waarin gedreigd werd met een incassobureau. Nu wordt het spannend! Ik vind dat ik nog steeds gelijk had. Na advies ingewonnen te hebben bij mijn ambtelijke zwager heb ik vol moed de gemeente gebeld.

Zij gaven na enige strubbelingen aan dat ik inderdaad in het gelijk stond en er geen overeenkomst is van de deal. Ze passen ook de procedure aan, zodat dit soort voorvallen niet meer voorkomen. Bij levering van het hout tekent de ontvanger voor ontvangst.

Één reactie op “hout”

  • Ambtelijke zwager

    Hee zwager,

    Had je inderdaad ook nog even willen spreken, maar goed om te lezen dat het geregeld is. Ik ben nog wel benieuwd naar hoe het gesprek precies is gegaan.

    Groeten,

    Ben

Reageren