Laatst werd ik geattendeerd op de mensenhandel die snel oprukt, maar te weinig aandacht krijgt van de politiek. Nederland is een bestemmings- en doorvoerland voor meisjes. In één jaar tijd worden er meer mensen verhandeld dan in de slavernij periode. De criminaliteit top drie geeft aan 1) handel in wapens 2) mensen handel 3) drugshandel. Mensenhandel zal waarschijnlijk binnen drie jaar de lijst aanvoeren, omdat er veel vraag naar is.

Toch is mensenhandel onderbelicht. Het merendeel gaat het om vrouwen uit ontwikkelingsgebieden. Ze worden gelokt met mooie beloftes, weten hun rechten niet, worden bedreigd en geconfronteerd met fysiek geweld. De film human trafficking en het boek echte mannen eten geen kaas geven een impressie van de mensenhandel wereldwijd en dichtbij, in Zwolle.

In mijn directe omgeving ken ik iemand die verhandeld is en nu in Nederland zit. Slachtoffers van mensenhandel zitten opgesloten in een kleine ruimte. 15 keer per dag bezoeken seksbeluste mannen hen. Ook in de maandelijks perioden. Goed om stil bij te staan, maar ongelofelijk. Meer lezen? www.stopthetraffik.nl

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=AsbDY7CDGZ4]

Reageren