Vandaag gingen we naar een andere gemeente. De eerste woorden van de preek waren het onderwerp wat ik vanavond wil behandelen. ‘Wie ben je? Best bijzonder dat het onderwerp ‘identiteit’ je bezig houdt en de zondagochtend erover gaat. De voorganger had mooie aanvullingen op mijn voorbereiding. Zo vraagt Jezus in Mattheus 16:13-16: “Wie zeggen de mensen, dat de Zoon des mensen (=Jezus) is”.

De vraag: ‘Wie ben je/ik?’ proberen we vanavond met de jeugd te beantwoorden. Dit tekstgedeelte heeft ook een spiegelfunctie. Anderen zien, voelen, proeven, horen je en dat geeft een beeld wie jij bent. Mijn uitdaging is om Jezus als uitgangspunt te nemen voor wie ik ben. De oneliner van vanochtend sprak mij aan ‘Vertel over Jezus pas als Jezus ook in jou zichtbaar is!’ Een mooie missie, waar ik de rest van m’n leven aan kan werken!

Reageren