Vandaag is een deadline voor de belastingaangiftes. Een mooie gelegenheid om een persbericht te schrijven over geef gedrag. Lees het hieronder.

Christenen geven gemiddeld 2,57 procent van hun totale bruto inkomen aan een goed doel. Dat blijkt uit een kleinschalig onderzoek uitgevoerd in opdracht van Tekstbureau Kroes. 52 voornamelijk christenen deden mee aan het onderzoek.

Voor 1 april handelen veel mensen hun belastingaangifte af bij de Belastingdienst. Tekstbureau Kroes onderzocht twee gegevens uit de belastingaangifte van Nederlandse christenen: het bedrag van het bruto jaarinkomen en de giften. Als je het netto bedrag bekijkt, gemiddeld 70 procent van het bruto bedrag, is het percentage giften nog lager: rond de 1,8 procent.

Verschillende kijk
Christenen hebben een verschillende kijk op het geven van tienden. Veel christenen denken daarbij aan het geven van een tiende gedeelte van je financiële inkomsten. Sommigen gebruiken het nettosalaris als uitgangspunt. Anderen gebruiken het brutosalaris als uitgangspunt. Weer anderen geven een tiende van hun tijd of vinden dat het Nederlandse zorgstelsel zorg draagt voor het tiendenprincipe. Een enkele Christen maakt geen gebruik van de fiscale regeling, maar geeft wel giften.

Lees het hele artikel

Reageren