Vijf jaar geleden bezochten we Oezbekistan. Het was een zeer indrukwekkende reis. Ruim vijf jaar later hebben we nog steeds contact met een Engelsman die daar werkte als ontwikkelingswerker. Tijdens die reis hebben we ook een bezoek gebracht aan de historische oasestad Khiva. Het opgezette ontwikkelingswerk maakte indruk op ons; het reproduceren van tapijten en het borduren van originele patronen op doeken.

De patronen op sommige tapijten komen uit archieven. De tapijten waren gemaakt van zijde, (zijdehandelsroute), de kleuren zijn getrokken uit natuurlijke producten, de patronen vertellen een belangrijke traditie en het project is mooi omdat het een soort van Max Havelaar project is. We zijn nog steeds een beetje verliefd op die carpetten. Destijds kochten we ze niet omdat de prijs zonder transport was… Bekijk de website en voorbeelden van patronen.

Reageren