Nederland heeft behoefte aan mannen en vrouwen die verantwoording willen dragen. Op drieërlei manieren werd ik ermee geconfronteerd.

Gisteren op het journaal pleitte André Rouvoet voor inhoud in plaats van gekissebis. Niet met wie je niet wil samenwerken in de politiek en wat je niet wil. Geef aan wat je wil bereiken en de weg ernaar toe. Tevens werden ook de peilingen getoond voor de landelijke verkiezingen. Ik werd er verdrietig van. Een coalitie met vier klungelende partijen is niet optimaal. Met deze situatie heb ik geen politiek vertrouwen in de toekomst. Een tussentijdse val is dan wederom mogelijk, want als je het er niet mee eens ben, stap je er toch gewoon uit?!…

Ten tweede kijken Francien en ik het programma familymatters. Daarin wordt de rotzooi die binnen gezinnen is getoond en probeert men herstel te bieden. De coach (een christen) gaf aan dat de vaders afwezig zijn. Soms zijn ze er wel lijfelijk, maar zijn ze op de achtergrond aanwezig, zijn geen leider of nemen ze hun rol als vader niet in. In andere probleemgezinnen zie je dat moeders of kinderen de vaderrol overnemen. Vaders zijn zóó belangrijk.

Ten derde kreeg ik gisteren een grappig geenstijl-filmpje. Eigenlijk is het een bedroevend filmpje. Voor de camera vraagt de reporter of willekeurige stelletjes willen meedoen aan een relatietest. Als ze dat doen mogen ze elkaars telefoon-sms-inbox lezen…  De reacties op deze simpele vraag, wekt nogal achterdocht op bij de upcoming generation.

We hebben sterke mannen en vrouwen nodig, jij en ik. Recht je rug en neem je verantwoording in je gezin, werk, school en samenleving!

Reageren