Het overkomt iedereen weleens en vandaag mij: een domme daad. Vandaag repareerde ik iets met ducktape. Ik gebruik geen schaar en bijt gewoon het stukje van de rol. Per ongeluk bleef de ducktape op mijn lip plakken. En ik kwam erachter dat Ducktape een goede hechting heeft, ook op een vochtige ondergrond (zoals mijn lip)

Toen ik het stukkie tape rustig verwijderde bloedde m’n lip enorm. Opmerkelijk is dat het bloeden ondanks het mondvocht relatief snel stolt… Heeft mijn papa gemaakt 😉

En mijn domme actie is weer een opstapje naar mooie vergelijkingen uit opstellen van middelbare scholieren zoals deze: ‘Het deed pijn, zoals je tong pijn doet als je hem per ongeluk aan de muur vast niet’. Dat gevoel had ik een beetje met mijn ducktape-plakker.

Andere mooie vergelijkingen:

  1. Zijn gedachten tolden rond in zijn hoofd als een onderbroek in een droogtrommel;
  2. Haar woordenschat was zo beperkt als weet ik veel wat;
  3. De hagelstenen sprongen op van de straat, zoals maden als je ze braad in heet vet;
  4. Het plan was simpel, net als mijn broer Karel. Maar anders dan Karel zou dit plan wel eens kunnen werken;
  5. De jonge strijder had een hongerige blik, zoals iemand kijkt als hij een tijdje niet gegeten heeft;
  6. Hij was zowel lam als een eend. Niet figuurlijk lam of eend, maar een eend die écht lam was. Misschien omdat hij op een landmijn was gestapt, of zoiets;
  7. Haar lach was oprecht en kwam diep uit haar keel, ze klonk als een hond vlak voordat hij gaat overgeven;
  8. Hij was smoorverliefd. Als ze sprak hoorde hij de klokken luiden, alsof ze een vuilniswagen was die achteruit reed;
  9. Hun liefde groeide als een kolonie bacteriën op een runderlapje bij kamertemperatuur;

Heb jij ook mooie vergelijkingen of domme dingen? Leave a comment!

Één reactie op “Domme dingen”

Reageren