Sinds mijn elfde levensjaar speel ik dwarsfluit. Ik ben geboren en getogen in een muzikale familie. Mijn vader speelt piano, mijn moeder pabo-blokfluit, mijn broertjes viool en trompet. Mijn jongste broertje heeft zijn hobo twee jaar geleden aan de wilgen gehangen. Zonde, dat wil ik niet. Een jaar geleden heb ik een tweedehands dwarsfluit overgenomen van een vriendin. Dit is een goede stimulans om te spelen op papadag. Zo houd ik mijn niveau hoog, ontspan en spreek weer eens de mooie melodieuze taal van muziek. Momenteel ben ik de opwekkingsbundel aan het doorspelen en ben beland bij nummer 366.

Vaak moet ik me er toe zetten om te spelen. Dat komt omdat ik rekening houd met de slaaptijden van de kids en Francien. Zij vind het in de woonkamer veel te schel klinken. Woensdagochtend is mijn dwarsfluitmoment. Ik weet niet wat de buren ervan vinden. Missen ze nu een mooi concert of zijn ze blij dat ze niet thuis zijn. Heb jij ervaring met muziekspelende buren?! Reageer!

3 reacties op “dwarsfluit

 • Joelle

  Heeej Jaïro!
  Wat leuk, een blog! Ik hoorde het van Mattijs, dus ik ben maar eens een kijkje gaan nemen…

  Ik heb helaas geen ervaring met muziekspelende buren. Ik ben voor mijn buren zelf ook een muziekspelende buur….en heb geeen idee wat ze daarvan vinden…!
  Nou ja, zolang je nog niemand aan de deur hebt gehad die is komen klagen….zal het wel goed zijn, toch? 😉

  • huizeph

   @Joëlle,

   Dank voor je reactie! Het ligt ook aan de muziekproducent. Als hij/zij op christelijke tijden fluit is er niets aan de hand, als je alleen maar missers maakt en riedeltjes oefent, kan ik me voorstellen dat het irritanter wordt.

   Het lijkt me pas irritant als je naast een operazanger woont… Maar daar heb ik gelukkig nog geen ervaring mee!

 • Joep

  We hebben sinds kort een piano… Buren niet mega-blij. Ben van plan om ‘m ooit om te bouwen naar een Silent piano. Niet zelf natuurlijk. Dan blijft ie voor altijd silent…

Reageren