Vandaag heb ik het boek ‘de roeping’ van Anne van der Bijl uitgelezen. Anne alias ‘brother Andrew’ is de oprichter van de organisatie Open Doors en een zeer gedreven man. Ik mocht onlangs onder zijn gehoor zitten. Zijn missie is om op te komen voor vervolgde christenen, hen op de kaart te zetten en te bemoedigen.

Tijdens zijn vele reizen is hij op zoek naar christenen om hen te bemoedigen. Daarnaast gaat hij gerust ook naar leiders van de PLO (Arafat) of spreekt hij met Al Qaida mensen om hen te vertellen over Jezus.  Aan het einde van het boek schrijft hij: ‘Dat de kerk in het westen is lang niet zo toegewijd, vastberaden en krachtig als vele moslimgroepen. ‘ Slik. Een ander citaat, ‘communisten en moslims zijn niet onze vijanden, dat is de duivel.’  Vaak zien wij de duivel niet en horen wij geen roeping en zijn we futloos als christen. Toch roept God ons om krachtig te zijn, te getuigen en om weerstand te bieden tegen de Duivel. En dat is een uitdaging voor mijn leven lang, elke dag opnieuw.

Reageren