Vanochtend ging het praatje -preek is zo’n zwaar woord- over de verlamde man die door zijn vrienden bij Jezus werd gebracht. (Mar. 2:1-12)  vs 3: “Er werd ook een verlamde bij hem gebracht, die door vier mensen gedragen werd.” Wat hebben wij over voor vrienden en vriendschappen? Voor (on)bekenden, relaties en buren? Vegen wij alleen ons eigen stoepje sneeuwvrij, of doen we dat ook bij de buren?!  De spreker zei: “Hier zie je naastenliefde in werking. Het is hetzelfde als jullie mij op een tapijt naar het station zouden sjouwen. En dan gaat het nog niet eens om mijn postuur ;-)”. Bij mezelf denk ik: wat heb IK over voor vrienden, voor mensen. Hoe kan ik verbeteren?! Het begint bij jezelf en bij de buren. Toch maar eens dat stoepje sneeuwvrij maken dan. Het blijft de komende tijd toch wel wit…

Reageren