Vannacht kon ik niet goed in slaap komen. Toen ik eenmaal sliep, werd ik drie uur later wakker… ff googlen op ‘slapeloosheid’ levert leuke weetjes op. Wist je dat alcohol, medicijnen en drugs slaapbevorderend werken… als ik dat had geweten. “Afgezien van sluimertoestanden, slaapt iemand wel of niet. Een tussenweg bestaat niet. Of je wel of niet in slaap valt, heeft te maken met je activiteitsniveau. Ben je te actief, dan blijf je wakker. Zo simpel ligt het.” Aha, daar ligt een oorzaak, ik ben inderdaad actief, ik heb nl. last van ‘geniale ideeën’. Ik probeer ze te verzetten, maar vaak wordt mijn hoofd pas op non-actief gesteld als ik het verwerk op papier of de pc.

Vroeger ging ik dan wel eens met mijn hoofd aan het voeteneind liggen. Maar ik denk dat Francien dat niet gaat waarderen.

Één reactie op “slapeloosheid”

Reageren